1.5.13

Hari in Florence





Τα μικρά πλακόστρωτα στενάκια, οι μυρωδιές από τα εστιατόρια, τα πιο νόστιμα παγωτά που θα δοκιμάσεις ποτέ, οι πιο διάσημες μπουτίκ -και εσύ κολλημένη στο τζάμι-  η κρίση πανικού από τους χιλιάδες τουρίστες στην Duomo, οι γέφυρες, το ποτάμι, το κόκκινο κρασί της Τοσκάνης, οι focaccia με ελαιόλαδο και δενδρολίβανο… η Φλωρεντία και η Χαριτίνη…

Λίγο πριν επισκεφτώ την μικρή πόλη της Τοσκάνης από κοντά, έβαλα τη Χαριτίνη να προτείνει τα μέρη που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτώ… (και εσύ και εσύ!) και δεν μπορώ να περιμένω να απλωθώ στους καναπέδες Volume και να βασανίσω με ερωτήσεις (δηλαδή συνέντευξη) την Χαριτίνη από κοντά.


 

όνομα: Χαριτίνη
χώρα, πόλη: Ιταλια, Φλωρεντία


η καλύτερη εποχή για να επισκεφτώ την πόλη;
Θα ελεγα άνοιξη λογω καιρου αλλα για μενα η καλυτερη εποχη ειναι γυρω στον Οκτωβρη που οι τουριστες αρχιζουν να φευγουν και η πόλη είναι ολη δική μας!






ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να επισκεφτώ με το που φτάσω στην πόλη;
Απλα να περπατησεις μεχρι την πρωτη κοντινη γέφυρα! Εκει θα δεις το Ponte Vecchio. Αν η ponte alla carraia ειναι κοντα σου πηγαινε κατευθειαν στη γωνιακη gelateria κανει απλα το καλυτερο παγωτο της πόλης.



μετρό.. λεωφορεία.. τραμ... τι θα με βολέψει πιο πολύ κατά τη διάρκεια της διαμονής μου και σε τι τιμές;
Η Φλωρεντια ειναι τόσο μικρη που μπορεις να πας παντου με τα πόδια. Λεωφορειο θα πρότεινα μονο να παρεις απο την piazza san marco μεχρι το Fiesole για να δεις και λιγο εξοχή και την Φλωρεντία απο ψιλά (αλλά μόνο αν έχεις extra days διαμονής)


δεν θέλω να ξοδέψω όλη τη μέρα μου περιμένοντας στην ουρά του πιο πολυσύχναστου μουσείου της πόλης μέχρι να έρθει η σειρά μου, υπάρχει κάποιος εναλλακτικός χώρος πολιτισμού που θα άξιζε να επισκεφτώ;
Keep it a secret. Ενώ οι περισσότεροι τουριστες περιμένουν στην ουρα εξω απο το palazzo pitti, αν περπατησεις πεντε λεπτά ακόμα παραλληλα με τα τείχη θα βρεθεις στην εισοδο του giardino di boboli. Εκει μπορεις να κανεις πικνικ και να ξεκουραστεις ενω υπαρχει και η πισω πορτα χωρις ουρες για να βρεθεις κατευθειαν μεσα στο palazzo pitti!







θέλω να γυρίσω την πόλη με ποδήλατο... ποιες γειτονιές αξίζει να επισκεφτώ χωρίς να κουραστώ;
Οπως ειπα και παραπανω καλυτερα να χρησιμοποιήσεις τα ποδαρακια σου! Ανετα παπουτσια,καπελο και νερο το καλοκαιρι ειναι τα μονα που χρειαζεσαι. Σιγουρα θα προτεινα να πας στο san niccolo. Εκει βρισκονται τα σκαλακια που περνανε μεσα απο τον κηπο με τα τριανταφυλλα και καταληγουν στο piazzale michelangelo οπου ειναι και η καλυτερη θεα της πολης για τουριστοφωτογραφιες που ολοι αγαπαμε κατα βαθος.




ποιες γειτονιές δεν πρέπει να πλησιάσω αν ταξιδεύω μόνη;
Το καλο με την Φλωρεντια ειναι οτι ολες τις ωρες υπαρχουν παντου τουριστες. Ευτυχως δεν εχω νοιωσει πουθενα κινδυνο απλά η ζωνη γυρω απο το mercato di san lorenzo το βραδυ καλο ειναι να αποφευγεται.

ο ήλιος επιτέλους βγήκε και θέλω να τον χαρώ παρέα με τους ντόπιους, που μπορώ να πάω;
Μια ειναι η επιλογή. Piazza Santo Spirito και καφες στο Volume. Εκει το πιθανοτερο θα βρεις και εμενα!




είναι πρωί και έχω όρεξη για φρέσκο ψωμί, αλμυρές πίτες και μυρωδάτα γλυκά.. τι προτείνεις;
Το καλυτερο μερος για πρωινο ειναι το Mama's Bakery. Εχει και εσωτερικο κηπακο! Extra tip οι ιδιοκτητες ειναι αμερικανοι που για πολλα χρονια ζουσαν σε ενα ελληνικο νησι!



ποιο είναι εκείνο το μικρό, γλυκό, retro μπιστρό που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτώ;
Τα μπιστρο στην Φλωρεντια δεν ειναι πολυ συνηθισμενα. Οι ιταλοι ειναι πολυ περιφανοι για το φαγητο τους και την ταυτοτητα τους. Παρολα αυτα αν εχεις ορεξη για γλυκο θα σου προτεινα να επισκεφτεις απογευματακι το Hemingway. Απιστευτα γλυκά!



που μπορώ να πάω αν θέλω να συνδυάσω χαμηλές τιμές και τοπικό comfort food;
Στο mercato di san lorenzo. Βγαλε την Μάγια Τσόκλη σου και ανακαλυψε ολες τις τοπικες λιχουδιες.



το ιδανικό βιβλιοπωλείο/ βιβλιοθήκη για να περάσω την ώρα μου μία βροχερή μέρα;
Δεν ειναι βιβλιοπωλειο παρολα αυτα εχει μεγαλη συλλογη απο βιβλια και πολυ φθηνο καφε/τσαι. Λεγεται Brac και βρισκεται στην via dei vagellai.




λέω να συνδυάσω το ταξίδι μου με κάποια συναυλία, ποια είναι η μουσική που φιλοξενεί η πόλη; καλύτερο live που έχεις δει όσο ζεις εκεί;
Εχασα τους Arcade Fire στο Lucca γιατι τους ειχα δει στο Λονδινο αλλα νομιζω το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να κοιταξετε το festical που ετοιμαζουν καθε καλοκαίρι στο Lucca. Περυσι είχαν φέρει την Norah Jones.



 συναυλίες... μουσική... πάρτι... ποια είναι τα καλύτερα μέρη για διασκέδαση ή ένα χαλαρό ποτό;
Το καλοκαιρι συνηθως οι Φλωρεντινοι καθονται στα σκαλια της πλατειας santo spirito. Απο νωρις με πιτσα και μπυρα μεχρι αργα το βραδυ με κοκτειλ απο το volume. Ενναλακτικα στην piazza tasso το μπαρακι aurora βγαζει καρεκλες και τραπεζια εξω και πολλες βραδιες κανει live.




θέλω να αγοράσω μικρά, χαζά και αστεία αναμνηστικά για τους φίλους μου.. τι προτείνεις;
Γύρω από το ponte vecchio θα βρεις ότι χρειαστείς. Τα φουτεράκια που γράφουν universita' di firenze είναι τα αγαπημένα των αμερικάνων τουριστών!

ήμουν καλό παιδί όλο το χρόνο και τώρα θέλω να με επιβραβεύσω αγοράζοντας κάτι μοναδικό (ρούχα ή gadget)... έχεις υπόψη σου μαγαζιά που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτώ για να βρω κάτι διαφορετικό;
Το κατάστημα Nadine. Εχει νέους σχεδιαστές (και ιταλούς) αλλά και πολλά vintage αντικειμενα, ρούχα και παπούτσια.




 photos via we heart it/pinterest

 
στη Φλωρεντία θα φιλοξενηθώ στο πολύ καλό hostel Plus Florence (ναι... καλα είδες έχει και πισίνα!). Αναλυτικό post σύντομα! ουφ!

 photo ypografh_zps0024bd1b.jpg


1 comment :

Unknown said...

θα επισκευτω την φλορεντια τον ιουλιο και το αρθρο ητανε σουπερ κατατοπιστικο!
ευχαριστουμε!
xx

olini1989.blogspot.gr