19.3.13

Trattoria Zaza







έχουν περάσει ήδη τρεις ώρες από τη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο σιδηροδρομικό σταθμό της Φλωρεντίας. έχουμε ήδη τακτοποιηθεί στο hostel, κάνει το χαλαρωτικό μας μπάνιο, φορέσει τα ανοιξιάτικα φουστάνια μας και είμαστε έτοιμες να πάμε να γεμίσουμε τις κοιλίτσες μας με τις ντελικάτες λιχουδιές της Τοσκάνης .



και εκεί που γουργουρίζει η κοιλίτσα και δεν αντέχεις να περπατήσεις ούτε ένα μέτρο στα υπέροχα σοκάκια της Φλωρεντίας… τσουπ… βρίσκεσαι σε μία μικρή πλατεϊτσα γεμάτη τρατορίες, καρό τραπεζομάντηλα και μυρωδιές.



ναι.. ναι.. είμαι και εγώ από αυτούς που αποφεύγουν τα τουριστικά μέρη αλλά η Trattoria Zaza, μας έκλεισε το μάτι από την πρώτη στιγμή. λάτρεψα το γεγονός ότι συνδύαζε τόσο σωστά το βιομηχανικό στυλ με το ντεκόρ της μικρής, ρετρό, τρατορίας στην Τοσκάνη. Το ημερήσιο μενού του ήταν στα 25 ευρώ , αρκετά ακριβό σε σχέση με το ημερήσιο budget μας ,αλλά το γεγονός ότι ήμασταν στην τελευταία μέρα του ταξιδιού μας, το ωραίο ντεκόρ και οι μυρωδιές μας έπεισαν να μπούμε.




ο καλύτερος τρόπος, όταν είσαι σε μία ξένη χώρα, για να δοκιμάσεις τις τοπικές λιχουδιές είναι να μοιραστείτε  όλοι μαζί τις ποικιλίες και τα πιάτα (δεν ξέρεις πόσα χάνεις εσύ που δεν μοιράζεσαι το φαγητό σου). τοπικά αλλαντικά, τυριά, παστό ψαράκι, αλτέντε ζυμαρικά και σωστά μαγειρεμένο κρέας είναι κάποιες από τις  μεσογειακές λιχουδιές που θα σου προσφέρει το Zaza. τα πιάτα είναι φτιαγμένα για φωτογράφιση σε βιβλίο μαγειρικής (δεν θα θες να τα ακουμπήσεις), το μενού συνοδεύεται το ανάλογο γιάμι γλυκό και το ομώνυμο κρασί του εστιατορίου αξίζει να του δώσεις μία ευκαιρία.
δεν με πιστεύεις; 
μία ματιά εδώ και θα σε πείσει 

και επειδή το Zaza είναι κοντά στον καθρεδικό ναό, μετά από τόσο φαί, μία βόλτα για να απολαύσεις το φωτισμένο ναό το βράδυ είναι η ιδανικότερη (εντάξει… και ένα σπιτικό ξυλάκι παγωτό στο χέρι.. γιαμ)


Restaurant Zaza Firenze

Piazza del mercato centrale, 26/r - Firenze

Tel. 055/215411


στο www.trattoriazaza.it θα βρεις και το επίσημο eshop της τρατορίας  με κρασιά και άλλα καλούδια



 photo ypografh_zps0024bd1b.jpg

 

1 comment :

Jo said...

ntax gamise apla...apla...
ti photos einai autes re malaka mou? ki oi prwtes? poso teleies?