placesέχουν περάσει ήδη τρεις ώρες από τη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο σιδηροδρομικό σταθμό της Φλωρεντίας. έχουμε ήδη τακτοποιηθεί στο hostel, κάνει το χαλαρωτικό μας μπάνιο, φορέσει τα ανοιξιάτικα φουστάνια μας και είμαστε έτοιμες να πάμε να γεμίσουμε τις κοιλίτσες μας με τις ντελικάτες λιχουδιές της Τοσκάνης .
και εκεί που γουργουρίζει η κοιλίτσα και δεν αντέχεις να περπατήσεις ούτε ένα μέτρο στα υπέροχα σοκάκια της Φλωρεντίας… τσουπ… βρίσκεσαι σε μία μικρή πλατεϊτσα γεμάτη τρατορίες, καρό τραπεζομάντηλα και μυρωδιές.
ναι.. ναι.. είμαι και εγώ από αυτούς που αποφεύγουν τα τουριστικά μέρη αλλά η Trattoria Zaza, μας έκλεισε το μάτι από την πρώτη στιγμή. λάτρεψα το γεγονός ότι συνδύαζε τόσο σωστά το βιομηχανικό στυλ με το ντεκόρ της μικρής, ρετρό, τρατορίας στην Τοσκάνη. Το ημερήσιο μενού του ήταν στα 25 ευρώ , αρκετά ακριβό σε σχέση με το ημερήσιο budget μας ,αλλά το γεγονός ότι ήμασταν στην τελευταία μέρα του ταξιδιού μας, το ωραίο ντεκόρ και οι μυρωδιές μας έπεισαν να μπούμε.

ο καλύτερος τρόπος, όταν είσαι σε μία ξένη χώρα, για να δοκιμάσεις τις τοπικές λιχουδιές είναι να μοιραστείτε  όλοι μαζί τις ποικιλίες και τα πιάτα (δεν ξέρεις πόσα χάνεις εσύ που δεν μοιράζεσαι το φαγητό σου). τοπικά αλλαντικά, τυριά, παστό ψαράκι, αλτέντε ζυμαρικά και σωστά μαγειρεμένο κρέας είναι κάποιες από τις  μεσογειακές λιχουδιές που θα σου προσφέρει το Zaza. τα πιάτα είναι φτιαγμένα για φωτογράφιση σε βιβλίο μαγειρικής (δεν θα θες να τα ακουμπήσεις), το μενού συνοδεύεται το ανάλογο γιάμι γλυκό και το ομώνυμο κρασί του εστιατορίου αξίζει να του δώσεις μία ευκαιρία.
δεν με πιστεύεις; 
μία ματιά εδώ και θα σε πείσει 
και επειδή το Zaza είναι κοντά στον καθρεδικό ναό, μετά από τόσο φαί, μία βόλτα για να απολαύσεις το φωτισμένο ναό το βράδυ είναι η ιδανικότερη (εντάξει… και ένα σπιτικό ξυλάκι παγωτό στο χέρι.. γιαμ)
Restaurant Zaza Firenze

Piazza del mercato centrale, 26/r - Firenze

Tel. 055/215411

στο www.trattoriazaza.it θα βρεις και το επίσημο eshop της τρατορίας  με κρασιά και άλλα καλούδια

κάτι που μου συμβαίνει σε κάθε ταξίδι....

την τελευταία μέρα κάθε ταξιδιού είναι η μέρα που θα βρω εκείνο το μικρό μαγαζάκι χωμένο στα στενά -δεν έχει σημασία αν έχω ήδη περάσει από τον ίδιο δρόμο πάνω από τρεις φορές- το οποίο θα λατρέψω και θα θέλω να το κάνω δικό μου.

το μαγαζάκι που είναι πάντα εκεί καθ’όλη τη διάρκεια της αναμονής μου στην πόλη αλλά αποφασίζει πάντα να κάνει την εμφάνιση του την τελευταία μέρα του ταξιδιού.

και επειδή τα πάντα στη ζωή μου έχουν να κάνουν με το φαγητό (ντααα!)... ξαφνικά θα περάσω από μπροστά του και οι μυρωδιές, η όμορφα στολισμένη βιτρίνα και τα κοριτσίστικα χρώματα του, θα με τραβήξουν μέσα.

κάτι τέτοιο, εννοείται, έπαθα και με το Lolita Bakery στη Βαρκελώνη.μα ήταν τόσο καιρό εκεί και εγώ δεν το είχα δει;;

το μόνο που χρειάστηκε για να με κάνει να το εντοπίσω ήταν μία μεγάλη, κουραστική βόλτα στην παραλία, λίγη πείνα (πάντα η ιστορία έχει πείνα) και η απεγνωσμένη ανάγκη να πάρω ένα όμορφο δώρο για τα γενέθλια μίας φίλης μου... και τότε τσουπ... η Lolita εμφανίστηκε μπροστά μου...

σωστά το κατάλαβες... ένα cupcake shop, γεμάτο φρόστιγκ σε παστέλ χρώματα, χρωματιστές ζαχαρίστες, τάρτες, κεκάκια και κάθε λογής γλυκάκια με έναν μόνο προορισμό... να φαγωθούν όλα... από μένα...

αφού ξεκολλήσεις το πρόσωπο σου από την βιτρίνα, θα κοιτάξεις γύρω σου την ρετρό αισθητική του μαγαζιού (τι άλλο δηλαδή;) και τα χίλια-δυο δωράκια που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και τους φίλους σου...


...ξέρεις από αυτά υπέροχα σετ για τον στολισμό των cupcakes, που μοιάζουν με έργα τέχνης και που δεν θα καταφέρεις να βγάλεις πότε από την συσκευασία τους γιατί.. ναι... «είναι τόσο γλυκούλικααα»

Ψάχνοντας πληροφορίες για το Lolita Bakery στο διαδύκτιο ανακάλυψα, στο επίσημο site του καταστήματος, ότι μπορείς να κάνεις online την δική σου παραγγελία  ετοιμάζοντας εσύ ο ίδιος τα λαχταριστά σου κεκάκια όπως εσύ τα επιθυμείς. Πολύ καλό επίσης, το γεγονός ότι το site σου παρέχει και τιμοκατάλογο, δίνοντας σου έτσι την δυνατότητα να σχεδιάσεις από πριν πόσο θα σου στοιχίσει η επίσκεψη σου σε αυτό μικρό μαγαζί της cupcake ακολασίας.

 

Lolita Bakery:
lolitabakery.com 


No comments :